Followers

Nuffnang Ads

Friday, May 31, 2013

Ber-babywearing

Assalam & hai darls.....
Nak cerita sikit, sekarang ni tengah gila berbabywearing. Asalnya niat xnak biasakan Akid berdukung takut dia asyik mintak dukung je pulak kan... Fingsan mama! Gi mana2 mesti bawak stroller, biar dia biasa dengan stroller. Baru berbaloi beli kan.

TAPI kan.... Sejak-sejak sorang member sekolah ajar berbabywearing, terus mama Akid terjebak! Mana taknye, bukan takat si member ni je meracun, dengan anak dia sekali bersubahat! Elok je dia duduk dalam ring sling sambil mama Akid kendong... Siap melayan mata sambil hisap jari, simptom2 mengantuk... Takde dia kisah pun orang lain yang dukung dia! Pandai tau Humaira..... Mama ajar ye? haha... 

Member ni punye la banyak koleksi dier, baby wrap berkaler2, SSC berjenis2, ring sling lagi... Entah bape ribu dia invest untuk bende2 ni... Beli pulak bukan kat Mesia, obersi uolllsssssss.... I tak pandai la nak berurusniage dengan mat salleh ni, hihi. Padan la harga pun berdentum-dentum! o_O Tapiiiiii si member ni punye la baik hati, siap bagi mama Akid pinjam dia punye wrap ok (strategi meracun jugak le tu!). Kalau iolls, tak berani la nak pinjamkan barang beratus-ratus RM gitu kat orang. Dasar kedekut kan mama Akid? haha! 

Segale bagai babywearing si member ni demo, dan yang paling melekat di hati mama Akid adelah baby wrap. Best kot. Walaupun remeh sikit nak pakai, tapi sangat berseni. Kalau tak belajar, memang takkan tahu la kan... Plus opah & atok Akid pun sangat supportive. Pernah demo depan mak & ayah, berdebar bila nak jawab ayah tanya bape RM. Sekali bila dah bagitau, ayah kata try la beli 1. Waahhhhhhh! Tak sangkanyaaaa..... 

First try membelit sendiri, mujor Akid memberi kerjasama. Ni selepas diperbaiki, sebelum tu terkebawah sangat si Akid.
Sepatutnya bila kita tunduk, terus leh cium kepala anak. 
Tu wrap yang mula2 member pinjamkan. Harga boleh beli sebijik stroller! Lepastu, dia pinjamkan lagi sejenis. 

Nice kan?

Rutin tiap2 pagi di kampung, jln2 keliling umah.
Mama Akid is soooo happy sebab wrap ni dah jadi milik mama! Weehuuuuuuu!!! Tengkiu Nad sudi jual kat mama Akid yang kedek** ini. Sekarang ni Akid berada di fasa kurang tido siang. Tambah sekarang ni kitorang stay kat kampung, mode ngengada si Akid pun on. So, wrap ni sangat-sangat membantu. Dan yang paling 'magic', Akid sangat senang terlena bila dok dalam wrap. Kadang tu tak sampai 5 minit kena balut, dah ke lalaland dah anak bujang sorang ni... Magic sunggoh!


*Nak belajar back wrap tapi tak confident la...

8 comments:

  1. Memang pon! kalau berbabywearing mmg baby senang sgt tertido. magic..

    ReplyDelete
  2. alamak tira, ni intanorazam tau. terguna acc ofis la plak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Ingat sape la td, intan....

      Delete
  3. btoi, senang tertidor n paling penting kita sentiasa jek boleh cium kepala n bau dia..part paling best, bla nak bf, trus adjust wrap n meals is ready..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol3! sentiase ciom baby kan... bf dlm wrap blom dipraktikkan, huhu... nak kena blaja dulu, blom pnah try lg... best tu kalau dah pandai nnti. xyah kalot2 cari nursing room kan...

      Delete
  4. alahaii...comeynyer tido dalam wrap tu.
    agaknya akid memang suka tido berbalut kot. ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo dtg mood cengeng dier, mmg wrap la jawapannye, nini. Hihi... Cepat je lena...

      Delete
  5. Liza xreti wrap langsung...huhu... Sape nk ajar? Hehehe... Br nk beli Boba 3g...senang pakai trus..

    ReplyDelete