Followers

Nuffnang Ads

Wednesday, July 27, 2011

Misi mendapatkan perut cantik.

Dah berzaman mintak dumbbell dgn dia... Ade je yang dia nak membangkang... contohnye:

"Ala... bukan selalu guna pun. Ma bukannya rajin exercise sgt..."
"Nape nak beli, kan boleh buat dgn botol mineral..."

Kecewa, merajuk, geram pun ada... Mak ade banyak dumbbell, boleh je cilok sepasang tapi asal balik kampung je, mesti naik train... Penat la nak naik turun train bawak dumbbell... Maka dengan itu, simpan je la hasrat dalam hati... huhu...

Tapi kaaannnnnnnnnnnnnnnnnn............... Semalam tetiba je dia bersuara... "Ma, ingat nak cari dumbbell la...." Ape???? berdesingnye telinge! Dulu kita nak, mcm2 dia cakap... Sekarang dia pulak nak... Sedih ooo, ingat balik dulu siap senaraikan kegunaan2 dumbbell, sia2 je... Rupa2nye, ada kawan dia bagi video dumbbell work out, cmne 1 guy ni boleh dapat badan ketul2 dgn exercise kat rumah je. Sebab ape, sebab main dumbbell. Dan2 tu la dia nak jugak kan... Dulu orang dah cakap, xnak dengar... Nak dengar kawan cakap jugak baru nak ikut... Tau la badan kite x ketul2, huhu.... ='(

Alang2 dah keluar semalam untuk membantai makan Kenny Rogers (celebrate birthday la kononnye... tapi birthday girl comot baru lik keje, so xde gambar. Thanx syg sbb belanje makan.), terus gi Fitness Concept cari dumbbell. Happy ye masing2 dah dapat dumbbell masing2. 


Yang bestnye, part saye ajar dia camne nak main dumbbell... Mak selalu pesan kena bernafas dengan betul... Tarik nafas masa turunkan beban, hembus nafas masa angkat beban. Tarik nafas ikut hidung n make sure perut mesti kembong. Then hembos ikut mulut, keluarkan angin dari perut. Habiskan udara sampai kecut2 perut. Mr. eddie mula2 failed tarik nafas, sbb saye tengok tarik nafas ke x, same je kembongnye... hihi... Tapi lepas try beberapa kali, dia dah pandai dah... yey! 

Kitorang tengah semangat ni nak membentuk perut... x best la perut lemak terlebih ni kan... lembik2 je... nak perot mantap! ecececehhhhhhh... mcm senang je. Siap beli lemon lagi, nak minum tiap2 pagi... buang toksin n lemak maybe... hehe... selamat berjaye kepada diri sendiri n Mr. Eddie. (Kalo xde six pack pon, tetap sayang tau.)

Monday, July 25, 2011

Happy 27th Birthday, Athirah Amir...

Tajuk xleh tahan... Wish untuk diri sendiri tu, hehe.... Actually birthday saye semalam, 24/7. Dah 27 tahun dah, tua kan? huhu... x lame lagi dah 30-an. Gile lah! Apsal rase mcm budak2 lagi ni, hehe...

A million thanx untuk mak, ayah, dibah, pakcik2, makcik2, kawan2, blogger2, anak2 murid n semua lah yang wish saye... Terima kasih yang x terhingga atas doa2 kalian, amin....

Thanks untuk mama ja n cikyah... Mama siap masak nasik minyak lagi! Dah macam lauk kenduri kawen je, hehe... Dah tu, siap ade hadiah lagi... Alaaaa... Kakak dah besar la, mama n cikyah... Malu je ade hadiah2 lagi... ^_^

So, ni lah dia last birthday sebagai cik... Lepas ni status dah bertukar.........

Tuesday, July 19, 2011

Malaysia vs Liverpool, dua2 saye sokong!

Wuhuuuuu! Minggu yang sungguh menterujakan! (ade ke perkataan tu?) Hari Khamis tergedik2 nak tunggu habis sekolah. Balik je terus sarung jersi Liverpool, pegi tgk training session kat Bukit Jalil. Sayangnye Gerrard kesayangan xde, huhu...

Sejam beratur luar pintu tunggu stadium bukak... Haisy... Dah la hidung dok sok sek sok sek... Selesema!!! Rimas betol, berdiri x kena, duduk x kena. Mula la saye mengacau Mr. Eddie saye... ^_^ (Hobi saye, harap maklum.)

Bila masok je, team Malaysia tengah training. Saye cari Apek je... haha.

Dalam pukul 7, satu stadium dah mcm histeria! Huhu... Player Liverpool dah kuar, gile lah!!!! tengok diorang training pulak... Macam x pecaye je diorang ade kat depan mate!
Snap sendiri ni tau, bukan google, hehe.
Hari Jumaat MC. Selesema teruk sangat semalam sampai sakit gile dada! Pegi clinic doctor cakap saye inhale x cantek. Saluran pernafasan sempit, sebab tu sakit dada. Then, doctor suruh sedut inhaler 4x sehari!!! tu dia haih! Mase kronik dulu pon 2x je sehari. Tak overdose ke tu, huhu... Dah tengahari selesema dah ok, cuma dada sakit la. Tapiiiiiiiiiii........................... dalam sakit2 dada tu, lepas jugak saye ke Pavilion. Sambung tengok player lagi, kali ni betol2 dekat ok? siap pegang2 lagi, auwww!!!
time ni saye dah tersepit kat celah2 manusia. Ya Ampun, org ramai gile. Nasib baik ade si panjang. Relax je dier amek gambar kat dpn, haha.

video
video

lps tu sesi bergambar sendiri2 le pulak. Mase ni semua fans dah mcm kenal lame je. Best sgt!  ko tlg snap gmbr aku, aku tlg snap gmbr kau. Siap salam2 lagi. Gambar siap ade pengapit, haha. Main mencelah je kitorang.
Ni pon same... ntah sape2 ntah... Main masok je haaa... ngeh3...
Ok, yang ni sesi menggedik adik beradik lak. ^_^

tatau nak pose camne dah...
ade gaye star x? eheh..
Ni mase match. Masok stadium awal gak. 3 jam sblm game start. Kitorang pakai baju Malaysia tau... Hitam Kuning Hitam Kuning, Go Tigers!!!
Celebrate lepas abes game. Walaupun Malaysia kalah, tapi sgt puas hati! main cantek! Tahniah Malaysia!!!  Liverpool, we love you!!!

Tuesday, July 12, 2011

Dah mule keje2 DIY hantaran...

Last Saturday sangat bosan kan? Xleh kuar rumah. Haisy... Semua jalan jem! Dok rumah menganga je keje... Xde mood nak buat ape2... At last, pukul 3 saya zzzzzzzzzzzzzzzzzzz................
.
.
.
.
Sedar2 dah pukul 6. Bangun je tidur terus terfikir nak gi SSF. Sedia maklum kan, saya pantang x kuar hari minggu. Boleh mengamuk besar! hoho... terus cuci muka, tukar baju. Vroommmm.... Oh, sempat intai dari atas, MRR2 dah x jem. Tengahari tadi ada roadblock. Alhamdulillah dah abes. maka dengan itu, perjalanan adalah sangat lancar. Sampai je SSF terus cari barang2 nak DIY hantaran. Sebelum ni dah set dalam kepale otak nak tempah je. Tapi dah bincang ngan BBF, ramai yang suggest DIY. Jimat beratus2! huhu... Terus konfiden nak buat sendiri. Orang boleh DIY, xkan aku x boleh kot kan... haha... Semangat! Dah la x cari contoh dulu. Ngoi sunggoh. Dah sampai SSF baru terkial2 xtau nak beli ape... ^_^ Gelojoh sangat kau ni...

Nasib baik ada contoh yang diorang buat. Amek yang paling simple, dengan harapan berjaye menDIY. So sekarang ni dalam proses membuat alas hantaran la. Fuhhh... boleh tahan penatnye ye. Main dengan manik yang penat sangat tu... Sekarang dah sakit ibu jari, dah la semalam jari asyik terkena gam panas je, pedih gile! Nasib baik x melecur, kang x pasal2 hantaran jatuh, hehe. Dah siap membalut 9 bijik, mujur la hantaran 7 berbalas 9 je. Kalau berbelas2, pengsan nak buat!

Dah tunjok kat Mr. Eddie. Semangat dier tuh! Teros mintak magazine Pesona Pengantin nak tengok contoh2 hantaran. Then dia pilih satu hantaran, comel. Simple je. Dia cakap nak buat macam tu. Saya ok je. Yang bestnye, dia tengok saye dah siap balot 9 bijik alas hantaran, terus terbakor pakcik sorang tu. Mase tu jugak dier call mak. "Mak, nanti tolong buatkan hantaran Eddie ye..." Alolololo.... Anak mak sorang tu, comel je... untung la orang tu dok dengan mak. Say gak terkial2 buat sensorang. Uhuhuhu....

Sekarang tengah belajar ikat ribbon comel2.... Adeh, x pandai... huhu... Nak guna bunga, x konfiden leh gubah cantek2.... Xpe2, pelan2 saye belajar. huhu...
 

Comel kan bunge pom pom tu... Gambar google.


Nak buat ribbon camni pon payah sangat... Haisy.... Gambar Google jugak.

Thursday, July 7, 2011

Ribbon Wall Wedding

Bertekad untuk mengoptimumkan cuti hujung minggu ni dengan kerja2 kawen! Plan nak buat props untuk pre wed photoshoot session & photo booth corner. Kalau x jadi buat benda2 ni, at least saya kena habiskan kerja2 menempek tq tag, haha! X produktif betul la.... Tadi menggoogle lagi contoh-contoh wedding photo booth. So, the decission has been made. Kompem la buat ribbon wall! Sonang kojo. Hoho... Rasanya ini je yang mampu dibuat. Jom jamu mata sikit... =)

Kemas je dia buat, abes la batang mop i jadi mangse nanti, huhu.

Lebih suke yg cmni, ikat je kat string kan... lebih fleksibel gitu... ^_^

kalerful, weee....

Hamek kau! semak sgt ni, eheh.

sweet je kan.... soft kaler...

oh, good idea. Gantung munge sket...

Atau pun tambah ini, juge cantik.
Selamat DIY untuk diri sendiri. Chaiyok!!!

Tuesday, July 5, 2011

Takde special doorgift utk family pengantin, aci?

Hal doorgift dah lame settle, yg x settle lagi adelah keje2 menempek tq tag. Kalau x silap, ade lagi 9 pack yg belom ber-tq tag lagi... Tergendala lagi nampaknye, membizi je keje... Huhu... Oh, lagi satu. Uncang utk doorgift budak belom beli... Xpe, yg tu kejap je... 

Tapi kan korang, xpe ke xde doorgift special sikit untuk family pengantin ek? Ade terpikir nak cari tapi mak kate xyah la nak membeza2kan tetamu... Maybe sbb susah nak bajet kot... Ataupun sbb nak save bajet... ^_^ Dah la memang bagi seketol bende je, xde ber-beg2 mcm korang.... huhu... Tapi kan, at least doorgift yg mak ayah beli mmg leh simpan n pakai lame... Sangat puas hati. 

Hari tu konon2 nak cari jugak, gune duit sendiri la kan... Ni dah buat kira2, rase mcm x cukop je.... T_T Moral of the story, ikot je la cakap mak...............

Friday, July 1, 2011

Berdebar-debar......................

Taakkkkkk.... 

Bukan debar nak kawen.... Lambat lagi kot but honestly memang akan berdebar tiap kali tengok ticker, sbb tu la jarang update blog skrg... wah, alasan kaaauuuuu.... hehe....

Actually, tira tengah berdebar untuk event esok... 1 Murid, 1 Sukan, 1 Malaysia. Hadoooi..... Menyesal tunjuk bakat aerobics yang ciput ni kat sekolah. Sebab ape? Sebab kalo ada apa2 program sukan, haa! Nama saya konfem naik kat AJK Sukan la, AJK senaman pagi la, AJK Pemanasan badan la... Huh.... Saya suka aerobics, tapi bukan conduct aerobics! Saya bukan macam Pn Harirah Mahmud!!! My mum memang hebat aerobics, instructor bertauliah hokeyh! That's why dia boleh maintain cekeding! Jeles... Kira lagu pon x berape nak pass... Takutnye esookkkk.....

Yang nak tergelaknye, camne ntah paksu pon dapat jawatan sama dengan anak sedara dia! Tapi dia kat sekolah lain la.... X boleh nak bayang camne paksu aerobics... Cerite kat mak, bukan main gelak besar lagi dier! Kite mane la tau bakat paksu kan, hehe.... Sepanjang memprektiskan diri ni, ade la mintak tunjok ajar dari mak, tapi jarak jauh la, huhu... 

Tiba2 teringat masa kitorang 1 family aerobics mase Family Day tahun 2008. tak larat nak membahan sorang2! haha... Cikgu aerobics adelah x lain x bukan, Pn Harirah le....

video

Takleh benti gelak tengok ayah yang tibe2 masok kat belakang, then gerak2 tangan je... Kaki dok diam2, hehe... Adik n kazen lak aerobics mcm pak ma'un! hadooooi la......Layankan gambar lak... Yang ni lak pade keesokan paginye. petang semalam x puas la tu! Yang ni pon leh buat saye nangis gelak! hoho...

Ayah ade peningkatan, gerak kaki n tangan. Tapi lain daripada orang. ^_^

Dah cakap dah, ayah mmg lain daripada yg lain lah!

Yg plg kiri tu la paksu, ade gaye cikgu aerobics x? hehe.

See my mum!

Masing2 muke serius gile!

Kitorang conquer 1 pool.... Sape berani nak kacau port kitorang? haha...

Paknan muke ketat, hehe.

Muke happy memasing pas abes aerobics. Lps tu bekpez nasik lemak. Anda cemerlang!
Best kan family saye? hehe.... Majulah sukan utk Keluarga 1881, yey! Sayang kamu semua!!!!

Sepanjang menaip entry ni, lega dapat lupekan kejap nervous saye, lps je publish, konfem debor balik... wuwuwu....

p/s: Doakan saye dapat buat yang terbaik esok ye.... dup dap dup dap.....