Followers

Nuffnang Ads

Tuesday, July 12, 2011

Dah mule keje2 DIY hantaran...

Last Saturday sangat bosan kan? Xleh kuar rumah. Haisy... Semua jalan jem! Dok rumah menganga je keje... Xde mood nak buat ape2... At last, pukul 3 saya zzzzzzzzzzzzzzzzzzz................
.
.
.
.
Sedar2 dah pukul 6. Bangun je tidur terus terfikir nak gi SSF. Sedia maklum kan, saya pantang x kuar hari minggu. Boleh mengamuk besar! hoho... terus cuci muka, tukar baju. Vroommmm.... Oh, sempat intai dari atas, MRR2 dah x jem. Tengahari tadi ada roadblock. Alhamdulillah dah abes. maka dengan itu, perjalanan adalah sangat lancar. Sampai je SSF terus cari barang2 nak DIY hantaran. Sebelum ni dah set dalam kepale otak nak tempah je. Tapi dah bincang ngan BBF, ramai yang suggest DIY. Jimat beratus2! huhu... Terus konfiden nak buat sendiri. Orang boleh DIY, xkan aku x boleh kot kan... haha... Semangat! Dah la x cari contoh dulu. Ngoi sunggoh. Dah sampai SSF baru terkial2 xtau nak beli ape... ^_^ Gelojoh sangat kau ni...

Nasib baik ada contoh yang diorang buat. Amek yang paling simple, dengan harapan berjaye menDIY. So sekarang ni dalam proses membuat alas hantaran la. Fuhhh... boleh tahan penatnye ye. Main dengan manik yang penat sangat tu... Sekarang dah sakit ibu jari, dah la semalam jari asyik terkena gam panas je, pedih gile! Nasib baik x melecur, kang x pasal2 hantaran jatuh, hehe. Dah siap membalut 9 bijik, mujur la hantaran 7 berbalas 9 je. Kalau berbelas2, pengsan nak buat!

Dah tunjok kat Mr. Eddie. Semangat dier tuh! Teros mintak magazine Pesona Pengantin nak tengok contoh2 hantaran. Then dia pilih satu hantaran, comel. Simple je. Dia cakap nak buat macam tu. Saya ok je. Yang bestnye, dia tengok saye dah siap balot 9 bijik alas hantaran, terus terbakor pakcik sorang tu. Mase tu jugak dier call mak. "Mak, nanti tolong buatkan hantaran Eddie ye..." Alolololo.... Anak mak sorang tu, comel je... untung la orang tu dok dengan mak. Say gak terkial2 buat sensorang. Uhuhuhu....

Sekarang tengah belajar ikat ribbon comel2.... Adeh, x pandai... huhu... Nak guna bunga, x konfiden leh gubah cantek2.... Xpe2, pelan2 saye belajar. huhu...
 

Comel kan bunge pom pom tu... Gambar google.


Nak buat ribbon camni pon payah sangat... Haisy.... Gambar Google jugak.

9 comments:

  1. rajinnya diy. hehe. i tak kreatif nak diy. uhuk. anyway bunga pom2 biru sangat comel!

    ReplyDelete
  2. rajen sbb nak save duit, huhu... kreatif ke x, dah jatoh no 2... ^_^ bantai je sudahnye. comel kan pompom flower tu... nak tiru!

    ReplyDelete
  3. cantiknye bunga blue tu... xpe, cket2 lama2 jd bukit... ;)

    ReplyDelete
  4. hye sweety.. Good Luck for ur DIY Project k!

    Just follow u,follow & exchange link back ya..


    http://farrah-anewdaybegins.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. wow tira.ni 1st eh DIY?niceeee.cayok2!! semangat DIY ok!!

    ReplyDelete
  6. tengkiu korang!!! sebab korang la tira berani nak DIY hantaran. huhu... time kaseh atas semangat yg diberikan, ceewaahhhh... hehe... tapi kan, jgn la tertipu... gambar atas tu gambar google, eheh... Sumber ilham, ingt nak buat mcm tu la. comel n jimat. ^_^ semalam dah blaja buat ribbon. yey!

    ReplyDelete
  7. yeay DIY hantaran.. gudluck dear..! semangat semangat.. hehe :D

    ReplyDelete