Followers

Nuffnang Ads

Monday, September 12, 2011

Membantai DIY bunga manggar, gasakkaannnn.....

Hi sayangs.... Kurang 2 bulan untuk disatukan dengan si panjang saye (ops, dia x suka la saya panggil dia si panjang. tukar la, hehe.) Berdebar-debar. Tapi bukan nervous pasal nak nikah ke ape, tapi takut ada benda yang terlepas pandang..... Harap-harap tak ada la... 

Nak share ni, sekarang tengah gigih buat bunga manggar... Kelakar. Hehe. Lama dulu, pernah baca entry ni. Suka sangat, cantik!!! Sabtu lepas jumpa BFF, dia ajak pergi Jalan TAR, dia nak cari barang2 untuk buat felt craft. So, kami tuju Kedai Bunga Reben (jalan jem sikit, orang sibuk gi open house. Kitorang je raye2 pegi Jalan TAR, ape celopppp.) Tanpa mengulangkaji entry Shaja, saya terus shopping barang2 untuk buat bunga manggar. Cari bunga mcm yg Shaja tunjuk tu, x jumpa lak warna pink & hijau, yang ada pun, kecik sangat. Kang dah gulung2, langsung x nampak mcm bunga sebab nampak mcm seketul ape je kan? huhu... Jadi saya amik yang lain, langsung takde rupa bunga, daun pun bukan. Dia lebih kepada 1/4 daripada sekuntum bunga. Takpela, pandai2 la gulung nanti kan... Semalam baru sempat try buat, tapi memang jauh beza la dgn Shaja punya. Mine sangat cincai! hoho... Kalau saya buat mcm Shaja, xtau la bila baru boleh pakai. ^_^ Hasil daripada proses membantai saya, jadi la camni ha...
.
.
.
Ade kembang, ade kuncup. Ade aku kesah? ^_^

Warna x berapa terang la, tapi mengikut warna tema jugak la...
Baru dapat sepuluh cucuk, lagi 70 cucuk nak kena gentel ni... Boleh tahan jugak ye, 10 pun dah mcm nak melecet... Pengsan le.... Korang, nak tengok ke camne rupa 1/4 bunga? hehe... Ni haaa:



psstttt.... Minggu ni pre wedd photoshoot... Deboorrrrrrrr..............

5 comments:

  1. wahh.....cantek2.....mmg tgh cari idea buat bunga manggar nih.......hehe

    ReplyDelete
  2. tq, cik lijah.... =) biase2 je, name pon membantai, hehe... jom kite membantai bersame... ^_^

    ReplyDelete
  3. follow sini... ;) rajinnye DIY..hehee

    ReplyDelete
  4. Hi dear,
    If you and friends looking for ideal invitation card for your big day? RENDA PUTEH specializes in handmade, beautifully crafted, lace, simple and elegance design that can suit your theme.

    Visit our blog now!

    rendaputeh.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. annor - xdela rajin sgt, buat mane yg termampu je, dear... =)

    ReplyDelete