Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuffnang Ads

Tuesday, May 3, 2011

Apa Saya Mahu Untuk Cenderahati Majlis Perkahwinan Saya

Oh Oleole Manis..... Awak tahu tak setiap kali saya online Facebook, saya selalu jamu mata tengok-tengok gambar di album awak... tengok senyap-senyap, click like, kadang-kadang geram, gagahkan diri, gagahkan jari menaip minta awak pm harga... Bila dah tahu harga, terpaksa senyap balik.... kembali ke rutin-rutin biasa, tengok senyap-senyap... sebabnya saya x mampu... Saya hanya cikgu biasa... 

Bila dapat tahu pasal contest 'Apa Saya Mahu Untuk Cenderahati Majlis Perkahwinan Saya', hati memberontak ni! Saya mahu, saya mahu! Tapi malu-malu... Malu nak buat entri psl masuk contest ni... Sebabnya, saya baaaaruuuuu sgt dalam dunia blogging... ^_^ Tapi semakin dekat tarikh tutup, semakin kuat pulak semangat... Teringat sepupu saya yang kahwin bulan Jun tahun lepas, rezeki mencurah-curah menang contest itu, contest ini... Mana tahu, saya pun ada rezeki jugak... =) Amin...

Saya dah buat macam-macam persiapan perkahwinan saya. Tapi satu benda ni je yang merunsingkan saya... Doorgift untuk majlis nikah. Nikah & sanding lain-lain hari... So, nikah pun mesti kena ada doorgift jugak kan? Xkan tetamu nak balik tangan kosong je... X syiookkkkk la... Psssttttt... Nak tahu apa saya idamkan?.
.
.
.
.
.
Luxurious Silk Fan in elegant Laser-cut Gift Box
 Owwhhhhhhh.... Jatuh hati... Manis kan? Memang oleole yang sangat manis untuk tetamu jemputan saya nanti... Paling menggoda part mana tau?.
.
.
.
.
.

Of course la laser-cut box tu! Tak tahan sungguh!

Soooo sexaaayyyyyyy....
Sungguh elegan, sesuai sangat dengan majlis pernikahan kan?. Kenapa saya mahukan silk fan ini untuk cenderahati perkahwinan saya? 
1. Ada nilai ketimuran
  • Mesti manis apabila melihatkan kaum-kaum ibu, anak-anak dara bersimpuh sambil berkipas sementara menunggu saat lafaz akad tu kan? Saya mahu detik-detik itu terakam dalam album kahwin saya... 

2. Boleh disimpan & digunakan
  • Antara kriteria doorgift pilihan, mestilah sesuatu yang boleh disimpan sebagai kenangan sampai bila-bila, ada fungsinya. Boleh tunjuk pada anak cucu nanti bukan? Masa tu, entah apa la doorgift kahwin ye. =)
3. Barang Peribadi
  • Saya pasti berbangga selepas beberapa bulan/tahun majlis perkahwinan saya berlalu, masih ada yang menyimpan dan membawa ke mana sahaja cenderahati saya di dalam tas tangan. Sudah jadi sebahagian daripada barangan peribadi mereka. Oh, sungguh terharu!
4. Laser-cut vs lace
  • Bila tengok laser-cut box tu kan, saya terus teringatkan baju nikah saya... hihi... macam lace kan? sexy lace... Itu juga la yang akan buat orang akan sentiasa terkenangkan majlis pernikahan saya nanti... Laser-cut box = Lace = Majlis Pernikahan saya. ^_^ Boleh?
5. Nilai sentimental

  • Bila tengok kipas tangan, saya mesti teringatkan opah... Arwah pah selalu bawa kipas tangan dalam handbag... Ingat lagi macam mana rupa kipas tangan pah. comel sangat bila pah berkipas tengah panas... Dengan wajah yang 'chinese look', pah nampak macam baba & nyonya tau. =) Kalau la pah  ada lagi.................................. Kakak rindu pah........ ='(

YA! Saya rasakan inilah doorgift terbaik, yang paling cocok untuk keluarga dan sahabat yang sama-sama berkongsi kegembiraan saya pada hari bersejarah itu... Hari saya bergelar seorang isteri... Insyaallah.......

7 comments:

  1. Yong dari dulu memang adore gila dengan ole-ole manis..tapi itula..kita hanya guru biasa.huhu.


    Gud Luck kak! Fuh fuh amik aura mantan pengantin yang selalu menang contest ni..*ceaaaa! selalu la sangat!*

    ReplyDelete
  2. dibah - ='(

    yong - tu la... kite hanye guru biase... huhu... thanx, yong... saje cube2, hehe... mmg slalu pon, tudong, hantaran... haisy... jeles, jeles! hehe...

    ReplyDelete
  3. ramai da tgk bride nak join contest nih...
    dan...sebanyak itulah bc post diorg psl contest nih...

    tp cik tiramisu pny post is the most enthusiastic post i ever read....insist ur winning cik tira...!!

    gudluck dear...!! (^_^)

    ReplyDelete
  4. owhhhhh... sunggoh terharuuuu!!! thanx, dear... amin..... =)

    ReplyDelete
  5. hye tira! thanks follow me back. keep updating. i suke bace korg punye updates. :)

    ReplyDelete
  6. hi, alia! no problem, beb... u polo me, i polo u bek... hehe...

    ReplyDelete