Followers

Nuffnang Ads

Wednesday, June 15, 2011

Pandai ke dia pujuk?

Kesayangan saye....................


Boleh tahan pandai la nak pujok saye.... Senang nau! Dia pon dah tau sgt... Kalo merajok ke, marah ke, mesti dier bawak gi makan! Untungla dapat awek kaki makan... ^_^ Kelmarin merajuk sbb x dapat beli dumb bell, dia pujok... Ajak gi makan kat Secret Recipe. Hihi... Kena pulak mase tu baru je lepas ngadu ngidam carrot slice. Hoh... Kan dah cakap, senang betul jalan penyelesaian. Terus berseri2 muke nak gi kuar makan. Orang kate, kalo nak jage suami, jage perot dier... Tapi saye, laki lak yg jage perot saye. Camno? ^_^

Meleleh tengok... Nak lagi boleh?

Kalo bab makan, saye senang je. Semua saye bantai! Tapi dier................. xtau nak cakap cerewet ke x... Dier susah sgt nak mencuba. Soh rase ni, xnak. Soh try tu, xnak jugak, siap buat muke lagi, macam taste kita ni ntah hapa2! à CEREWET. Ape yg dier makan? McD: Double Cheese, Big Mac, Mc Chicken semua dier ok. Nasik? Nasik putih + telur bungkus je pon dah cukop untuk naikkan selera dia à TAK CEREWET. Kesimpulannya, cerewet ke x? Huhu....

Tengok la ape dier makan... Camane la saye nak masak utk dia eh? Xkan nak kena belajar buat Big Mac kot. Telur bungkus? Nak kena keje part time kat kedai tomyam semate2 nak belajar buat telur bungkuskah? Haiyooo.... Pernah dah tanya dgn dier. Nak kena belajar masak x? Dulu2 ada dia cakap, kedai banyaakkkkkk.... Tapi tanya kali kedua, dah lain dah. Dier kate, nak jugak merasa air tangan saye... Tapi dia x mintak masak yg susah2 pon. Dia dah bagitau siap2 ape yg dia suke makan. Ayam merah & sambal sotong. Tengok ticker, ade 4 bulan, 3 minggu & 5 hari lagi untuk belajar masak. Mampukah? Chaiyok!!! Saye nak jugak masak untuk suami nanti.

Oh. Tapi kan, sekarang perlahan2 saye dah dapat mempengaruhi dier untuk try makan itu ini. Contohnye spaghetti. Favourite saye ok! Dulu kalo suroh try, haram dia nak sentuh. Tapi sekarang, kalo makan kat Pizza Hut ke, Kenny Rogers ke, Secret Recipe ke, atau Ikea sekalipun, dia yang order spaghetti tau. Tengok!


Hehe. Comel gile! Dulu punye la xnak!!! Lepas ni nak pakse dier makan pekasam la pulak............

Isi cerita mcm x berapa nak kena dengan tajuk kan? Cerita pasal makan yang lebih. Ye la, saye kan KAKI MAKAN.... ^_^

7 comments:

  1. saya suka jgk... dpt org belanja mkn muka terus berseri2... comel cite awk ni... ekekeke

    ReplyDelete
  2. suke mkn jugak..nak2 fastfood nie..hahaha..tp saya untung encik sy boleh masak...hahaha..

    ReplyDelete
  3. willbemrs - tau xpeeee.... kalo sebut nak gi makan, xde nak pk pe dah... nyam nyam! hehe...

    lala - yeah! fast food best, tapi kne kontrol sikit nafsu serakah tu ye, nanti kite same2 kembang lorh, wawawaaaa....

    ReplyDelete
  4. bagus! rugi majuk lama2. dapat makan lupa marah dah..hee..

    follow and link TDOMine yea.. =)

    ReplyDelete
  5. hihi... btol2.... xleh majok lame2, majok slalu2 xpe... slalu la dpt mkn best2... ^_^ jahat gile! haha...

    saye folo awak, dayah. =)

    ReplyDelete